C Mores alla nyheter i februari 2023

I februari har C More laddat upp med högoktaniga spänningsdraman och mycket, mycket, mer. I Kapningen som är en fristående uppföljare till succéserien Sthlm Rekviem får tittarna återigen följa Fredrika Bergman (Liv Mjönes) när hon utreder en pågående flygplanskapning. Och från C More Finland kommer The Reindeer Mafia, en mörk dramakomedi, som utspelar sig på glesbygden i norra Finland, med ingen mindre än Mikael Persbrandt i en av huvudrollerna. Dessutom nya säsonger av de populära serierna The Pact och BMF.

C Mores alla nyheter i februari 2023
”Kapningen”. Foto: C More.

Nya C More original i februari 2023

Kapningen – premiär 6 februari
Fristående uppföljare till Sthlm Rekviem. Ett flygplan på väg från Stockholm till San Fransisco visar sig vara i fara när ett meddelande dyker upp i cockpit – planet kommer att sprängas om inte de okända kaparnas krav uppfylls. Fredrika Bergman, som arbetar på Justitiedepartementet, återförenas med den legendariske kommissarien Alex Recht för att tillsammans med SÄPO-agenten Eden Lundell lösa den desperata situationen.

The Reindeer Mafia – premiär 16 februari
Matriarken Brita Nelihanka har länge härskat över ödemarkerna i norr, men nu är hon död och släkten samlas för att höra hur hon valt att fördela sitt arv. Britas testamente bjuder dock på stora överraskningar, och snart är hela familjen indragen i en intern maktkamp. The Reindeer Mafia är ett finskt kriminaldrama, präglat av mörk humor, och i huvudrollerna syns bland andra Mikael Persbrandt.

Walter Presents

Astrid och Raphaëlle, säsong 2 – premiär 6 februari
I den andra säsongen måste Raphaëlle och Astrid överlista både magiker och häxor. De tar också sig an den japanska maffian, utreder ett potentiellt bortförande av utomjordingar och går till botten med ett invecklat brott på en radiostation. Privat sett konfronterar Raphaëlle för första gången det förflutna. Astrid försöker i sin tur att vänja sig vid en tillvaro där hon inte är konstant övervakad.

Amsterdam Undercover, säsong 2 – premiär 20 februari
I den andra säsongen av Amsterdam Undercover fortsätter Bram de Groot och hans tyska kollega Alex Pollack att bekämpa den organiserade brottsligheten i Amsterdams undre värld. I det första avsnittet försöker de att kartlägga en brutal prostitutionsliga och i det andra avsnittet planerar de ett hemligt tillslag mot drogbaronen Ramirovs inkommande kokainleverans.

Höjdpunkter från BritBox Make It At Market – premiär 1 februari
Serien följer ett gäng amatörhantverkare som har ambitionen att bli entreprenörer och tjäna pengar. Tillsammans med en grupp experter utmanar programledaren Dom Chinea deltagarna för att sedan utvärdera deras talanger. Experterna får agera mentorer och visar deltagarna hur de omvandlar en vanlig hobby till en lönsam verksamhet. Mentorernas råd kan komma att förändra deltagarnas liv.

Maxine – premiär 15 februari
Ett samhälle chockas när två tioåriga flickor försvinner. När Maxine Carrs pojkvän Ian Huntley erkänner för polisen att han var den siste som såg flickorna i livet, förser Maxine honom med ett alibi. När Maxines alibi ifrågasätts och flickornas kroppar hittas griper polisen paret. Serien är baserad på verkliga händelser som utspelade sig under sensommaren 2002 i Soham i Storbritannien.

Tillbaka till Aidensfield, säsong 7 – premiär 8 februari
Den brittiska succéserien Tillbaka till Aidensfield utspelar sig på 1960-talet och är baserad på bokserien av Nicholas Rhea. Det bjuds på dramatik, humor, kärlek och spännande karaktärer i denna publikfavorit som handlar om småstadslivet i de uppdiktade byarna Ashfordly och Aidensfield i Yorkshire. Handlingen kretsar till stor del kring traktens polis, vars förehavanden berör alla i trakten.

Brottsplats Mallorca – premiär 22 februari
Den ambitiösa kriminalassistenten Miranda Blake paras motvilligt ihop med den mer lättsamme, tyske kollegan Max Winter. Tillsammans löser de fall som omfattar mord, kidnappning och stöld på den vackra ön Mallorca. Polischefen i Palma litar inte fullt ut på deras förmåga, och Miranda och Max får anstränga sig för att visa framfötterna samtidigt som de hanterar konflikter sinsemellan.

LÄS OCKSÅ: C More gör serien Fake Patient

Nytt från Hayu

The Real Housewifes of New Jersey, säsong 13 – premiär 8 februari
Välkommen till New Jersey och en värld fylld av fylliga frisyrer, tjocka pengabuntar och stor dramatik. I realityserien The Real Housewives of New Jersey möter vi ett gäng förmögna kvinnor och deras familjer som tillsamman formar en tätt sammansvetsad grupp. Dessa goda väninnor omfamnar överdrifter i allt de tar sig för, oavsett om det rör sig om dejting, inredning eller konfrontationer.

Vanderpump Rules, säsong 10 – premiär 9 februari
Lisa Vanderpump, även känd från The Real Housewives of Beverly Hills, är en framgångsrik restaurangägare med en närmast outsinlig passion för gourmetmat och överdådiga diamanter. I realityserien Vanderpump Rules öppnar hon dörrarna till sin exklusiva Hollywoodrestaurang SUR, där vi får följa hur hon styr över sin livliga personal med en fast hand och en stor portion säregen brittisk slagfärdighet.

Summerhouse, säsong 7 – premiär 14 februari
I realityserien Summer House får vi följa en grupp unga livsnjutare som knyter nära band på en av den amerikanska östkustens mest exklusiva platser. Varje helg under sommarmånaderna lämnar de sina arbeten i storstaden för att bo tillsammans i en gemensam strandvilla i Hamptons. Detta sammansvetsade gäng vet hur man har det roligt och utnyttjar sitt lyxiga sommarställe till max.

C Mores alla nyheter i februari 2023
”Greenland”. Foto: C More.

C Mores alla nyheter i februari 2023: filmer och dokumentärer

Clean (2022) – premiär 1 februari
Australisk dokumentär om Sandra Pankhurst och hennes personal på Specialised Trauma Cleaning Services i Melbourne som tar hand om städning utöver det vanliga. Det kan röra sig om grova brottsplatser, självmord, samlarmani eller allmän misär – när oredan är för stor för en vanlig städfirma kliver Sandra Pankhursts personal in och sanerar, men inte utan att själva påverkas av vad de bevittnar.

Last Man Down (2021) – premiär 1 februari
Actionfilm där världen drabbats av en dödlig pandemi. När John Woods fru blir mördad deserterar han från specialstyrkorna och blir en eremit i den nordiska vildmarken. Flera år senare dyker en skadad kvinna, Maria, upp vid hans stuga. Hon är förföljd av en grupp som tror att hon bär på nyckeln till ett botemedel mot viruset, och de anförs av mannen som mördade Johns fru.

Bastille Day (2016) – premiär 1 februari
Actionthrillern ”Bastille Day” utspelar sig i Paris där ficktjuven Michael stjäl en kvinnas väska som sprängs när han kastat den. Han fångas av CIA-agenten Sean Briar och tillsammans börjar de jaga gärningsmännen som planerat en vådlig kupp. I rollerna syns Idris Elba, Richard Madden (”Game of Thrones”) och Charlotte Le Bon (”The Walk”, ”The Promise”).

Lancaster (2022) – premiär 2 februari
Dokumentär om britternas tunga bombplan Lancaster som skulle spela en avgörande roll under andra världskriget. Dess uppdrag inkluderade allt från sänkandet av slagskeppet Tirpitz till sprängningen av tyska dammar (skildrat i krigsklassikern The Dam Busters), men också den förödande bombningen av städer som Dresden. Här berättar krigets överlevande veteraner historien om planet och dess besättning.

A Long Way Down (2014) – premiär 2 februari
Brittisk dramakomedi där fyra personer möts av en slump på ett hotelltak i London. Det är nyårsafton, hela huset festar, men de fyra personerna har alla gått upp på taket med planer på självmord. De börjar prata med varandra och diskutera vad som förde dem dit. Filmen bygger på Nick Hornbys roman ”Fallhöjd” och i rollerna syns Pierce Brosnan,Toni Collette, Aaron Paul och Imogen Poots.

After the Wedding (2019) – premiär 2 februari
Isabel driver ett barnhem i Indien och reser motvilligt till New York för att möta en möjlig finansiär, Theresa. Hon blir inbjuden till hennes dotters bröllopsfest där hon till sin förvåning upptäcker att Theresas man är hennes gamla kärlek, Oscar. After the Wedding är en nyinspelning av Susanne Biers rosade danska drama Efter bröllopet med Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård och Sidse Babett Knudsen.

Greenland (2020) – premiär 3 februari
Storslagen katastroffilm till actionthriller där jorden hotas av ett kometnedslag. I Atlanta, Georgia, möter vi ingenjören John Garrity som tillsammans med frun Allison och sonen Nathan kämpar för att fly och överleva när de inser vidden av den kommande förödelsen. Huvudrollerna i Greenland spelas av Gerard Butler, Morena Baccarin och Scott Glenn.

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap (2018) – premiär 4 februari
Romantiskt brittiskt drama om en författare som efter andra världskrigets slut får av en slump får kontakt med en bokklubb ön Guernsey i Engelska kanalen. Hon bestämmer sig för att fara dit och skriva en bok om bokklubben och öbornas liv under den tyska ockupationen. ”Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap” bygger på bästsäljaren med samma namn och för regin står Mike Newell (”Fyra bröllop och en begravning”).

Lawless (2012) – premiär 4 februari
Under förbudstiden och depressionen i Amerika på 1930-talet smugglar bröderna Bondurant sprit och driver ett bränneri i Virginia. Då de korrumperade myndigheterna kräver stora summor pengar som mutor tvingas bröderna ta lagen i egna händer. Kritikerrosat kriminaldrama i regi av John Hillcoat (”The Road”) med manus av Nick Cave som också medverkar på soundtracket. Bröderna Bondurant spelas av Shia LaBeouf (”Wall Street: Money Never Sleeps”), Tom Hardy (”Tinker Tailor Soldier Spy”) och Jason Clarke (”Den store Gatsby”), och i övriga roller syns Guy Pearce (”Hurt Locker”) och Jessica Chastain (”Zero Dark Thirty”).

Florence Foster Jenkins (2016) – premiär 5 februari
Verklighetsbaserad dramakomedi som tilldrar sig i New York på 1940-talet. Florence Foster Jenkins är en förmögen societetsdam som älskar musik och drömmer om att själv bli en framgångsrik sångerska. Problemet är bara att hon är fullständigt tondöv, vilket hon inte inser själv. Detta hindrar dock inte hennes närmaste vänner och medarbetare att upprätthålla illusionen.

The Rental (2020) – premiär 5 februari
Två par hyr ett hus vid havet för en lugn weekend, men snart infinner sig en olustig stämning när de misstänker att ägaren spionerar på dem. Det dröjer inte länge innan semestern börjar förvandlas till en mardröm. Huvudrollerna i skräckthrillern The Rental spelas av Dan Stevens (Downton Abbey) och Alison Brie (Mad Men, Community) och bakom kameran står skådespelaren Dave Franco i sin regidebut.

Our Friend (2019) – premiär 6 februari
När Nicole och Matt Teague plötsligt drabbas av en skakande vändning i livet får de oväntad hjälp av vännen Dane. Han flyttar in hos dem och hjälper till med allt från vardagbestyr till att ta hand om deras två döttrar. Dramat Our Friend bygger på Matthew Teagues prisbelönade artikel i tidningen Esquire och i rollerna syns Casey Affleck, Dakota Johnson och Jason Segel.

12 Years a Slave (2013) – premiär 8 februari
Oscarbelönat verklighetsbaserat drama från 1840-talets USA om Solomon Northup, en fri svart man i Washington D.C. som kidnappas av slavhandlare och säljs till en plantage i Louisiana. Filmen, en av 2013 års mest rosade, nominerades till sammanlagt nio Oscar och vann för bästa film, manus och kvinnlig biroll, till Lupita Nyong’o. I rollistan syns även Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt och Sarah Paulson, och för regin står Steve McQueen (”Hunger”, ”Shame”). Berättelsen bygger på Northups självbiografiska bok med samma namn från 1853.

Paris Can Wait (2016) – premiär 9 februari
Romantisk dramakomedi om Anne som står vid ett vägskäl i livet. Hon har varit gift i många år med en framgångsrik, men självupptagen, filmproducent när hon oväntat ska resa från Cannes till Paris med en mans affärspartner, den levnadsglade fransmannen Jacques. Det som skulle blivit en sju timmar lång bilresa förvandlas till ett äventyr på två dagar, fyllda av pittoreska sevärdheter, god mat, vin och romantik – upplevelser som ger Anne en ny smak på livet.

All Eyez on Me – premiär 9 februari
”All Eyez on Me” är berättelsen om artisten och skådespelaren Tupac Shakurs liv. Han föddes i New York, som son till en Black Panther-medlem, och växte upp i Baltimore där han tog de första stegen i vad som skulle bli en sensationell karriär med 75 miljoner sålda skivor. Men han var också del i det ordkrig som fördes mellan hip hop-scener i öst och väst, en konflikt som skulle skörda flera offer.

Mördare I familjen (2022) – premiär 9 februari
Brittisk dokumentärserie som tar upp fall av chockerande mord där offret och förövaren tillhört samma familj. Hur kunde relationerna ta en så tragisk vändning och hur ser livet ut för de familjemedlemmar som blev lämnade kvar?

Hands of Stone (2016) – premiär 10 februari
Verklighetsbaserat boxningsdrama som ger oss den otroliga berättelsen om Roberto Durán (Édgar Ramírez), boxaren från Panama som proffsdebuterade redan som sextonåring 1968 och vars karriär skulle spänna över 30 år. Durán tränades av den legendariske coachen Ray Arcel (Robert De Niro) och den stora höjdpunkten kom 1980 då han besegrade Sugar Ray Leonard och blev världsmästare i weltervikt.

Irrational Man (2015) – premiär 11 februari
En desillusionerad filosofilärare försöker hitta livets mening, i detta kriminaldrama av Woody Allen. Abe Lucas (Joaquin Phoenix) är deprimerad och dricker för mycket, men när han inleder en vänskap med en ung student (Emma Stone) tar livet en ny vändning När de båda råkar tjuvlyssna på ett samtal på ett kafé inser han hur han ska kunna ge sitt liv ett verkligt syfte – men det är en mordisk plan.

Countdown (2019) – premiär 11 februari
Skräckfilm där Quinn, en ung sjuksköterska, laddar ner en app som säger sig kunna förutspå exakt när en människa kommer att dö. Hon får veta att hon bara har tre dagar kvar att leva. Mystiska saker börjar hända och hon förföljs av en mystisk figur. I kamp mot klockan måste hon nu försöka hitta ett sätt att lura döden – innan det är för sent.

Shein – sanningen bakom modejätten (2022) – premiär 23 februari
Den kinesiska modejätten Shein har på kort tid tagit ”fast fashion” till en ny nivå. Med framgångsrik marknadsföring i på Tiktok har företaget blivit den mest nedladdade shopping-appen i USA och petat ner Amazon från förstaplatsen. Men den enorma framgången har en baksida och i den här brittiska dokumentären avslöjas företagets usla arbetsvillkor för de kvinnor som syr de billiga kläderna.

C Mores alla nyheter i februari 2023

C Mores alla nyheter i februari 2023: serier

Professor T, säsong 2 (2022) – premiär 5 februari
I den andra säsongen reder professor Jasper Tempest och hans team upp en rad kniviga brott, från en oförklarbar brand i ett studentboende till mysteriet med en hel familj som hittas döda i sitt hem. En romans blommar upp mellan de unga utredarna Lisa and Dan, samtidigt som Professor T söker hjälp hos en terapeut i ett försök att gå till botten med sitt förflutna en gång för alla.

När dammet har lagt sig (2020) – premiär 6 februari
Serie i tio delar som följer åtta vitt skilda personer före, under och i efterdyningarna av en terroristattack i Köpenhamn. I fokus står justitieminister Elisabeth, rörmokaren Morten, åldringen Holger, hemlösa Ginger, sångerskan Lisa, den lilla flickan Marie, frisören Jamal och kocken Nikolaj. När dammet har lagt sig är en dansk dramaserie med bland andra Malin Crépin och Magnus Krepper.

The Pact, säsong 2 (2022) – premiär 7 februari
Will, Jamie och Megan är tre vuxna syskon i sorg efter att ha förlorat sin älskade bror Liam, men nu försöker de att gå vidare med sin liv. Förberedelserna pågår för fullt inför Megans bröllop när de plötsligt får kontakt med en mystisk främling, Connor, som påstår sig dela deras dna. Samtidigt verkar syskonens mamma, socialarbetaren Christine, veta mer om främlingen än hon vill ge sken av.

Allt faller (2013) – premiär 8 februari
Johan är i 45-årsåldern och vet vem han är – en framgångsrik komiker som har svar på det mesta. Han varvar ståupp med olika panelhumorprogram samtidigt som han lägger sitt livspussel som ensamstående pappa. Men så förlorar han sin pappa och tvingas omvärdera sig själv och hela sitt liv. Vem är han nu när allt som tidigare varit så självklart plötsligt börjar falla?

Cypher (2020) – premiär 13 februari
Actiondramat Cypher kretsar kring Will Scott, en av FBI:s ledande kryptoanalytiker, som får i uppdrag att avkoda ett hemligt dokument. Det visar sig vara en dödslista, och Will förvandlas snart till en måltavla för skurkarna som ligger bakom den. I en tuff kamp mot klockan måste Will navigera sig fram i en dunkel miljö av hackers, FBI-agenter och torpeder. Frågan är bara vem man kan lita på.

Sjuksystrarna på Fredenslund, säsong 5 (2022) – premiär 21 februari
När den femte säsongen drar igång är Fredenslund under ombyggnad, och fröken Madsen är missnöjd med allt oljud det medför. Medan Nina försöker att dölja hur långt gången hon är i sin graviditet är Bent i full gång med att hitta på barnnamn. En rutinoperation går snett, till stor förtvivlan för både doktor Neumann och Anna. Samtidigt blir en gammal vän till föreståndarinnan inlagd på sjukhuset.

BMF, säsong 2 (2023) – premiär 22 februari
När den andra säsongen inleds är Meech och Terry på helt olika plan, men när kaos uppstår på Detroits gator dröjer det inte länge förrän bröderna återförenas. Meech och Terry måste riskera allt i hopp om att bli starkare än någonsin och förverkliga sin nya vision. Längs vägen bildas bland annat en allians med den sofistikerade strippklubbsägaren Goldie, spelad av Oscarvinnaren Mo’Nique.

Under året satsar C More även på ännu mer sportbevakning. Inte minst på deras NFL Studio där de fått in Philip Minja med flera i expertrummet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *