Outlander-stjärnan Sam Heughan får roll i Days Gone-filmen

Vi har sett många filmer baserade på spel på sistone och nu ska Sam Heughan medverka i filmatiseringen av det populärt PlayStation-spelet ”Days Gone”.

Skådespelaren Sam Heughan som medverkat i Outlander och Bloodshot får huvudroll i en populär filmadaption av Playstation spelet Days Gone för produktionsbolaget Sony Pictures, rapporterar Filmextra. Spelet har sålts över 9 miljoner exemplar över hela världen.

Manuset till filmen skrivs av Oscarsnominerade Sheldon Turner som bland annat har skrivit manus till Up in the air. Producenterna är Turner själv tillsammans med Jennifer Klein, Asad Qizibash och Carter Swan.

Sony fortsätter sin spelsatsning

Spelet handlar om en motorcyklist som tillsammans med sin bror Boozer försöker överleva en katastrof som omkullkastat mänskligheten, de tvingas slåss mot mutanter.

Anledningen till att Sony väljer att göra mer filmer baserade på spel beror helt enkelt på att de den senare tid genererat bra med vinst som till exempel Uncharted som hade premiär tidigare i år med skådespelare som Mark Wahlberg och Tom Holland. Filmen genererade en vinst på 402 miljoner dollar berättar Deadline.

Andra filmer baserade på spel som kommer snart är Gran Turismo, Ghost of Tsushima, Jack and Daxter, God of War och slutligen Horizon,

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *